Een bod dat je niet kunt weigeren

01 maart 2023

De wijze waarop de UPP jouw positie als pluimveehouder gaat verbeteren wordt breed herkend en gedragen. Dat zien we aan de ledengroei en de contracten die we sluiten. Succes is gegarandeerd door een beter evenwicht in de keten, met professionele verkopers die de markt kennen en goede relaties onderhouden met ketenpartijen.

  1. Het is belangrijk dat je als pluimveehouder snapt dat jij als lid de verkopers van de UPP ‘in dienst’ hebt. Het zijn geen willekeurige handelaren die een prijs bij jou neerleggen, waarmee je vervolgens zelf de handel gaat doen. Benut de potentie en kracht van de UPP. Schakel de verkopers van de UPP op de juiste manier in. Laat hen voor je werken.
  2. Bouw een relatie op met de verkopers van de UPP. Deel informatie. Stel je op als ondernemer (werkgever), die zijn/haar verkopers het werk laat doen. Vanzelfsprekend zonder het stuur uit handen te geven. Jij bent en blijft de baas op het eigen erf.
  3. Wat doe je de volgende (contract)ronde nadat je naar tevredenheid jouw eieren en/of kuikens verkocht hebt via de UPP? En de eierhandelaar of slachterij legt bij jou rechtstreeks een bod neer dat je bijna niet kunt weigeren. Ons advies: Wees zuinig op jouw relaties, houd de deur open voor iedereen, maar blijf zakelijk. Laat ook de volgende contractrondes 100% van jouw eieren en/of kuikens verkopen via de UPP. Op die manier ontwikkelen we steeds meer ketenkracht, met een beter en duurzaam verdienmodel. Ook voor de eierhandel en slachterijen.
Logo_UPP_2022_DEF2