Vleeskuikenhouderavond 16 oktober 2024

19 augustus 2024

Kom 16 oktober 2024 naar Hardenberg, om mee te praten over de toekomst van de Nederlandse vleeskuikenhouderij. Laat je niet ‘in slaap sussen’,  omdat we momenteel een redelijk inkomen hebben. Hoog tijd om keuzes te maken, zodat wij en onze opvolgers kunnen blijven ondernemen op prachtige en vitale bedrijven! 

Een flink  deel van de pluimveevleesketen is inmiddels georganiseerd als integratie, met de slachterijen als regisseur. De keuzevrijheid bij inkoop van voer en kuikens is sterk ingeperkt. Ontwikkelingen die in 2021 mede aanleiding waren tot oprichting van de Unie van Pluimvee Producenten. De zorgen van toen, over onze positie in de pluimveevleesketen, bestaan nog steeds. Ondanks dat we de afgelopen periode een redelijk inkomen hebben verdiend.  

We weten allemaal dat er ook weer andere tijden aankomen. Na een transitie, zoals de omschakeling naar 1*BLK, volgt altijd weer een periode met prijsdruk en ongewenste contractaanpassingen. Dat brengt ons op een belangrijk kruispunt. Hoe kijk jij naar de toekomst? Welke rol speelt de UPP bij het versterken van jouw positie in keten? Wat worden de speerpunten van de UPP? 

Om deze reden organiseren wij op woensdagavond 16 oktober een besloten bijeenkomst voor alle uitgenodigde vleeskuikenhouders in Nederland. Deze avond zal plaatsvinden in een aparte zaal tijdens de Dutch Pork & Poultry Expo in Hardenberg. Jouw deelname is handig te combineren met een bezoek aan de beurs. Kom en praat mee over de toekomst van de Nederlandse vleeskuikenhouderij. 

Datum 

16 oktober 2024 

Locatie 

Evenementenhal Hardenberg 

Zaal 1, te bereiken via entree 2 

Tijden 

Inloop : 19:15 uur 

Start avond : 19:30 uur 

Afsluiting : 22.00 uur 

Programma 

19:30 uur Opening door sectorhoofd vlees Paul Grefte 

19:40 uur Cyriel Ruers van Maverick Advocaten neemt je mee in de wereld van het mededingingsrecht en ongeoorloofde handelspraktijken. Met een duidelijke kijk op de positie van boeren -en tuinders in de versketens. 

20:00 uur Alex Datema is vanuit zijn rol als directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank verantwoordelijk voor de agrofoodvisie. Namens Rabobank participeert hij in de netwerken in de Food & Agri sector om samen met de landbouworganisaties, provincie, overheid en ketenpartijen te werken aan een duurzame toekomst voor de sector. Met ook een duurzaam verdienmodel voor boer -en tuinder. 

20:20 uur Noud Beijer is voorzitter van coöperatie DEP. DEP fungeert als producentenorganisatie voor mest. Zij bieden mest aan bij mestverwerkingsinstallaties, waaronder BMC (biomassa centrale) Moerdijk.  Noud blikt terug en kijkt vooruit. Welke lessen leer jij hiervan en waar liggen kansen

20:40 uur Klaasjan Salomons is UPP bestuurslid en sectorhoofd legpluimveehouderij. Klaasjan deelt zijn kijk of de positie van de pluimveehouder en neemt je mee in de ervaringen van de UPP in de legpluimveehouderij

21:00 uur Discussie over de toekomst van de vleeskuikenhouderij en de rol van de UPP 

We ontmoeten je graag tijdens de vleeskuikenhouderavond op 16 oktober? Meld je snel  aan, we beschikken over maximaal 125 zitplekken! 

Zien wij jou bij de vleeskuikenhouderavond op 16 oktober? Meld je dan nu aan!

Logo_UPP_2022_DEF2