Minister heeft aandacht voor verdienmodel producent

21 oktober 2022

Minister Adema onderstreepte in de Tweede Kamer het belang van een eerlijk verdienmodel voor producenten. Een eerlijk en goed gefundeerd verdienmodel is noodzakelijk voor investeringen in verdere verduurzaming. De Minister gaat hierover in gesprek met de keten en wil afspraken vastleggen in het Landbouwakkoord. De Unie van Pluimvee Producenten juicht de aandacht van de Minister voor het verdienmodel van de producent toe.

Het risico bestaat echter dat miljoenen euro’s worden besteed aan overleg(structuren) en uitwerken van papieren plannen, zonder dat er ook meer 1 cent extra op het boerenerf beland. Ook bestaat het risico dat onder dwang van de overheid het Nederlands voedsel zich uit de markt prijst. Of dat producenten voedsel produceren waar onvoldoende vraag naar is. Dat moet worden voorkomen.

De Unie van Pluimvee Producenten ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd, door samen met ketenpartners te werken aan ketenkracht en een duurzaam verdienmodel. Praktisch, concreet en marktgericht.

Logo_UPP_2022_DEF2