Paul Grefte gekozen als bestuurslid Unie van Pluimvee Producenten

12 maart 2024

Tijdens de algemene ledenvergadering van de UPP op 11 maart 2024 is Paul Grefte unaniem verkozen tot bestuurslid van de Unie van Pluimvee Producenten. De voordracht van het bestuur werd positief ontvangen door de leden. Paul wordt verantwoordelijk voor de vleeskuikenhouderij, met ondersteuning van collega bestuurders, leden en de werkorganisatie.

Het bestuur is blij met de komst van Paul. Met de komst van deze gerenommeerde vleeskuikenhouder, krijgt de UPP een flinke impuls. Er is veel werk te verzetten. Paul’s ondernemerschap en jarenlange kennis in de vleeskuikensector zijn daarbij een welkome versterking. Dat combineert hij met een behoorlijke hoeveelheid bestuurlijke ervaring.

Paul is in de jaren 80 gestart met opfok van vleeskuiken ouderdieren, daarna rond de jaren 90 is hij overgeschakeld naar het houden van vleeskuikens. Paul is inmiddels eigenaar van vier vleeskuikenlocaties, gevestigd in Twente en in de achterhoek. Tot op heden worden reguliere kuikens geleverd, maar een (gedeeltelijke) overstap naar een ander concept wordt niet uitgesloten. Het bedrijf heeft mede kunnen groeien door de steun van echtgenote Monique. Zij verzorgd al sinds jaar en dag de administratie en denkt mee in de bedrijfsontwikkeling. Twee zonen lopen inmiddels warm om over enkele jaren het stokje over te nemen. Zij verzorgen samen met enkele gewaardeerde medewerkers de dagelijkse werkzaamheden. Dat geeft Paul de ruimte om steeds wat meer buiten het bedrijf te gaan doen. Niet alleen bestuurlijk, maar ook met een aantal vangmachines. Steeds meer pluimveehouders weten hem hiervoor te vinden.

Paul gelooft in goede verhoudingen in de keten. Hij hecht aan prettige en stabiele relaties. Waarin constructief wordt samengewerkt, op basis van gelijkwaardig ondernemerschap en met oog voor elkaar. Als zelfstandig ondernemer zet je altijd die extra stap, voor dat centje extra en om het morgen weer beter te doen dan vandaag. Het is zijn ambitie om bij te dragen aan nog betere samenwerking in de keten, met een duurzaam verdienmodel met behoud van ondernemerschap. Om deze reden heeft hij positief gereageerd op de vraag of hij zich voor de bestuursfunctie wilde kandideren.

Voorzitter Harry Ketels is overtuigd van de toegevoegde waarde van Paul voor de organisatie. Hij kijkt samen met de collega’s uit naar een plezierige samenwerking.

Logo_UPP_2022_DEF2