UPP start aflossing van renteloze leningen

05 februari 2024

Bij de oprichting van de UPP was de portemonnee leeg. Daardoor was het lastig om ambities waar te maken. Een professionele producentenvereniging kan immers niet volledig afhankelijk zijn van enkele welwillende vrijwilligers. Daarom is het bestuur in 2022 met de pet rond. In korte tijd verstrekten meerdere leden een risicodragende renteloze lening. Het was op dat moment niet zeker of de lening ooit terugbetaald zou kunnen worden. Dankzij de leningen heeft de UPP belangrijke stappen kunnen zetten. En dat zet zoden aan de dijk. Het ledenbestand is gegroeid en de organisatie wordt steeds sterker. Het gaat zo goed, dat er ook financiële armslag is ontstaan. Daarom is het bestuur gestart met terugbetaling van de renteloze leningen aan de verstrekkers. Met dank voor hun vertrouwen en steun.

Twee lening verstrekkers aan het woord:

Alex: ‘“Ik heb destijds een renteloze lening verstrekt omdat ik vind dat de UPP op een levensvatbare manier uit de startblokken moet kunnen komen. Al langer liep ik rond met de gedachte dat een organisatie zoals de UPP opgezet moest worden. Het is noodzaak een blok te vormen om als pluimveehouders sterker te staan in de keten. Ik heb deze kans gepakt om aan te haken”.

Mike:Ik geloof in de UPP, daarom heb ik destijds een renteloze lening verstrekt. Wij hebben een goede vertegenwoordiging nodig, om onze commerciële belangen te behartigen. De producentenvereniging is daarvoor een mooie vorm . Een nieuwe generatie staat aan het roer, met ondernemers die andere keuzes durven te maken. Ik ben overtuigd dat de UPP haar leden helpt een eerlijke prijs te realiseren”.

Logo_UPP_2022_DEF2